Lösdrift

LÖNNAGÅRDS ISLANDSHÄSTAR

 

 

 

Vi har ett mycket funktionellt lösdrift stall med tre ingångar, allt för att undvika att någon häst blir inträngd i något hörn.

 

 

Idag får hästarna hö genom 6 st egna små hönät i en av min händige sambo egenhändigt skapad " höautomat", som genom att det är lite svårt för hästarna att få tag på mycket hö på en gång - borgar för att ingen kan stå o överäta.

 

Vi har frostfritt vatten i termobar som fungerar utmärkt, hästarna älskar att vattnet är lite tempererat när det är kallt ute. På sommaren vandrar hästarna iväg till sommarhagarna, det blir väl en promenad på ca 1km. Denna promenad gör de varje gång de vill dricka eller bara komma undan värmen lite och gå in i utestallet.

 

Att hyra en plats i vår lösdrift innebär också att varje häst har en egen boxplats om man av någon anledning inte vill att hästen ska gå ute. Utsläpp på morgonen kan jag för det mesta hjälpa till med men insläppet får ni ordna själva.

Ni har också tillgång till vår ovalbana o liten volt. (Förhoppningsvis snart belysta)

 

Pris: Oktober tom maj 1300 kr/månad

Juni tom sept 900 kr/månad

 

I priset ingår hö, strö i lösdrifts stallet, egen box vid behov, tillgång till ovalbana samt rundcorall. Naturligtvis tittar vi till hästarna dagligen.